Cultuur en maatschappij: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
 
(8 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Productie
{{ Infobox Productie
| periode = 2007
| periode = 1998
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=de%20laatste%20markt Beeld en Geluid]
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=cultuur%20en%20maatschappij Beeld en Geluid]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| achtergrond_info =
| achtergrond_info =
Regel 14: Regel 14:


===Beschrijving===
===Beschrijving===
In deze documentaire uit de serie TELEBLIK staan drie beroepen centraal die binnen het werkveld vallen van het profiel Cultuur & maatschappij: agogisch medewerker, computeranimator en muziekdidacticus. Binnen elk van deze beroepen komt een uitoefenaar van het beroep aan het woord. Deze vertelt wat hij/zij doet en hoe zij bij de betreffende baan zijn gekomen. Na elk beroep wordt de focus gericht op de bijbehorende opleiding, respectievelijk HBO HSAO - culturele en maatschappelijke vorming , HBO Beeldende kunst & vormgeving en WO muziekwetenschappen. Hier wordt gekeken kort gekeken naar de opleiding door willekeurige sfeerimpressies van de opleiding (de opleidingsinstituten worden, net als de namen van de geïnterviewden, niet aangegeven op de aftiteling). Zo zien we onder andere studenten aan het werk en docenten die uitleg geven. Vervolgens komen wederom de beroepsuitoefenaars aan het woord, die aangeven wat zij belangrijke kwaliteiten vinden voor het beroep.
In deze documentaire uit de serie ''Teleblik'' staan drie beroepen centraal die binnen het werkveld vallen van het profiel Cultuur & maatschappij: agogisch medewerker, computeranimator en muziekdidacticus. Binnen elk van deze beroepen komt een uitoefenaar van het beroep aan het woord. Deze vertelt wat hij/zij doet en hoe zij bij de betreffende baan zijn gekomen. Na elk beroep wordt de focus gericht op de bijbehorende opleiding, respectievelijk HBO HSAO - culturele en maatschappelijke vorming , HBO Beeldende kunst & vormgeving en WO muziekwetenschappen. Hier wordt kort gekeken naar de opleiding aan de hand van willekeurige sfeerimpressies. Zo zien we onder andere studenten aan het werk en docenten die uitleg geven. Vervolgens komen wederom de beroepsuitoefenaars aan het woord, die aangeven wat zij belangrijke kwaliteiten vinden voor het beroep.


===Makers===
===Makers===
Regie [[Marjet Korf]]
Regie [[Marjet Korf]]


Regel 27: Regel 28:
Camera [[Gerrit Jonker]]
Camera [[Gerrit Jonker]]


Omroep [[Teleac]], [[NOT]]
[[Teleac/NOT]]
 
===Achtergrondinformatie===


Cast [[niet genoemd]]
Cultuur en Maatschappij valt binnen het ''Teleblik'' Project. Een onderwijsproject met duizenden uren televisiemateriaal, rechtstreeks uit de archieven van Beeld en Geluid. Zoals men kan verwachten zijn er tevens drie andere afleveringen, die de overige profielen behandelen zoals 3e jaars HAVO/VWO leerlingen deze moeten kiezen. Deze miniserie documentaires is daarom geschikt voor brugklassers en tweedejaars leerlingen van het middelbaar onderwijs die voor hun profielkeuze staan. De aflevering werd uitgezonden op 11 Februari 1998. Dit is het eerste jaar waarin de tweede fase (waar de profielkeuze een onderdeel van is), werd geïntroduceerd. De documentaire speelt daarmee in op de destijds actuele ontwikkeling in het onderwijs. De introductie van de tweede fase wordt door studenten met argusogen bekeken, omdat deze de studiedruk onrealistisch zou verhogen.


===Achtergrondinformatie===
----
Profiel valt binnen het Teleblik Project. Dit is, volgens hun website, een onderwijsproject met duizenden uren televisiemateriaal, rechtstreeks uit de archieven van Beeld en Geluid. Zoals men kan verwachten zijn er tevens drie andere afleveringen, die de overige profielen behandelen zoals 3e jaars HAVO/VWO leerlingen deze moeten kiezen. Deze miniserie documentaires is daarom geschikt voor brugklassers en tweedejaars leerlingen van het middelbaar onderwijs die voor hun profielkeuze staan. De aflevering werd in uitgezonden op 11 Februari 1998. Dit was het eerste jaar waarin de tweede fase (waar de profielkeuze een onderdeel van is), werd geïntroduceerd. De documentaire speelde daarmee in op de destijds actuele ontwikkeling in het onderwijs. De introductie van de tweede fase werd door studenten met argusogen bekeken, omdat deze de studiedruk onrealistisch zou verhogen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_fase#Demonstratie).


===Trivia===
[[category:productielijst C|Cultuur en maatschappij]]
De commentaarstem is van [[Wessel van Diepen]], beter bekend van zijn werk als DJ voor Radio538.
[[category:Voorlichting|Cultuur en maatschappij]]
[[category:2000-2009|Cultuur en maatschappij]]

Huidige versie van 3 feb 2011 om 11:15

Periode1998
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia1990-1999
Lengte24”24’
Mediumtelevisie
Externe infoTeleblik


Beschrijving

In deze documentaire uit de serie Teleblik staan drie beroepen centraal die binnen het werkveld vallen van het profiel Cultuur & maatschappij: agogisch medewerker, computeranimator en muziekdidacticus. Binnen elk van deze beroepen komt een uitoefenaar van het beroep aan het woord. Deze vertelt wat hij/zij doet en hoe zij bij de betreffende baan zijn gekomen. Na elk beroep wordt de focus gericht op de bijbehorende opleiding, respectievelijk HBO HSAO - culturele en maatschappelijke vorming , HBO Beeldende kunst & vormgeving en WO muziekwetenschappen. Hier wordt kort gekeken naar de opleiding aan de hand van willekeurige sfeerimpressies. Zo zien we onder andere studenten aan het werk en docenten die uitleg geven. Vervolgens komen wederom de beroepsuitoefenaars aan het woord, die aangeven wat zij belangrijke kwaliteiten vinden voor het beroep.

Makers

Regie Marjet Korf

Productie Heleen Blokland

Redactie Robert Bollen, Annemarie Oomen, Geerle van der Wijk

Commentaar Wessel van Diepen

Camera Gerrit Jonker

Teleac/NOT

Achtergrondinformatie

Cultuur en Maatschappij valt binnen het Teleblik Project. Een onderwijsproject met duizenden uren televisiemateriaal, rechtstreeks uit de archieven van Beeld en Geluid. Zoals men kan verwachten zijn er tevens drie andere afleveringen, die de overige profielen behandelen zoals 3e jaars HAVO/VWO leerlingen deze moeten kiezen. Deze miniserie documentaires is daarom geschikt voor brugklassers en tweedejaars leerlingen van het middelbaar onderwijs die voor hun profielkeuze staan. De aflevering werd uitgezonden op 11 Februari 1998. Dit is het eerste jaar waarin de tweede fase (waar de profielkeuze een onderdeel van is), werd geïntroduceerd. De documentaire speelt daarmee in op de destijds actuele ontwikkeling in het onderwijs. De introductie van de tweede fase wordt door studenten met argusogen bekeken, omdat deze de studiedruk onrealistisch zou verhogen.