Vera Keur: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 18: Regel 18:


[[Category:personen|Keur, Vera]] [[Category:Omroepbestuurder|Keur, Vera]]
[[Category:personen|Keur, Vera]] [[Category:Omroepbestuurder|Keur, Vera]]
===Studie===
Vera Keur studeert rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht.
===Docent===
Ze werkte als docent aan de school voor journalistiek.
===VARA===
Marcel van Dam nam in 1987 Keur aan als bedrijfsjurist. Ze maakt snel carrière, wordt in 1990 mediadirecteur en volgt in 1995 van Dam op als voorzitter. Zijn beleid: op de winkel passen en talentvolle presentatoren laten floreren, zou ze grotendeels voortzetten.
In 2000 laat ze onderzoeken of het haalbaar is de VARA voort te zetten als commerciële omroep. Dit onderzoek zorgt voor grote onrust onder het personeel. Uiteindelijk blijkt het plan onhaalbaar.
Zij blijft tot 1 december 2009 aan.
In een persbericht laat ze weten: 'Dit is een uitgelezen periode om te vertrekken: het gaat goed met de Vara, er werken veel bevlogen mensen, er is uitzicht op een nieuwe concessietermijn, de Vara is producent van veel succesvolle programma's in alle genres en kan rekenen op grote publieke waardering. Ook de vereniging verkeert in goede conditie'.

Huidige versie van 2 jun 2021 om 14:24

Vera Keur

NaamVeronica Magdalena Maria Keur
GeborenLeiden, 14 april 1953
FunctiesOmroepbestuurder
Bekend vanVARA
Periode actief1987 - 2009
Werkt samen metPaul de Leeuw, Jack Spijkerman, Paul Witteman, Sonja Barend

Vera Keur in de media
Oeuvre Vera Keur


Studie

Vera Keur studeert rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Docent

Ze werkte als docent aan de school voor journalistiek.

VARA

Marcel van Dam nam in 1987 Keur aan als bedrijfsjurist. Ze maakt snel carrière, wordt in 1990 mediadirecteur en volgt in 1995 van Dam op als voorzitter. Zijn beleid: op de winkel passen en talentvolle presentatoren laten floreren, zou ze grotendeels voortzetten. In 2000 laat ze onderzoeken of het haalbaar is de VARA voort te zetten als commerciële omroep. Dit onderzoek zorgt voor grote onrust onder het personeel. Uiteindelijk blijkt het plan onhaalbaar. Zij blijft tot 1 december 2009 aan. In een persbericht laat ze weten: 'Dit is een uitgelezen periode om te vertrekken: het gaat goed met de Vara, er werken veel bevlogen mensen, er is uitzicht op een nieuwe concessietermijn, de Vara is producent van veel succesvolle programma's in alle genres en kan rekenen op grote publieke waardering. Ook de vereniging verkeert in goede conditie'.