I love dollars: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina: {{ Infobox Productie | periode = 1986 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=HMS%20'Glendower' Beeld en Geluid] | makers = [[#M...)
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Productie
{{ Infobox Productie
| periode = 1986
| periode = 1986
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=HMS%20'Glendower' Beeld en Geluid]
| archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=I%20love%20dollars Beeld en Geluid]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| achtergrond_info =
| achtergrond_info =
Regel 12: Regel 12:
[[Afbeelding:I love dollars titel.jpg]] [[Afbeelding:I love dollars.jpg]]
[[Afbeelding:I love dollars titel.jpg]] [[Afbeelding:I love dollars.jpg]]


<br clear='all'>
=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===


Driedelige documentaire van Johan van der Keuken over het abstracte begrip geld. Tussen september 1984 en oktober 1985 filmde Van der Keuken de obsessie voor geld in vier grote steden: Amsterdam, New York, Hongkong en Genève, en praat met div. mensen die veel geld verdienen, die in geld handelen en die te weinig geld hebben.
Driedelige documentaire van Johan van der Keuken over het abstracte begrip geld. Tussen september 1984 en oktober 1985 filmde Van der Keuken de obsessie voor geld in vier grote steden: Amsterdam, New York, Hongkong en Genève, en praat met div. mensen die veel geld verdienen, die in geld handelen en die te weinig geld hebben. Deze documentaire is bekroond met de ''Josef von Sternberg Prijs''. Deze Duitse filmprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de film met de meest vernieuwende verhaalstructuur.


De documentaire is uitgezonden door de VPRO.
De documentaire is uitgezonden door de [[VPRO]].


=== Makers ===
=== Makers ===


Interviews en camera [[Johan van der Keuken]]
Interviews en camera [[Johan van der Keuken]]
===Achtergrondinformatie===
De Nederlandse filmmaker en fotograaf Johan van der Keuken (1938-2001) publiceert in 1955 zijn eerste fotoboek. Na zijn studie aan de filmschool van Parijs in Frankrijk begint Van der Keuken met het maken van films. Zijn documentaires staan bekend om zijn kritische blik op de industrialisatie van de maatschappij. De film ''[[Blind kind]]'' (1964) krijgt een eervolle plaats in de canon van de Nederlandse film.


----
----
Regel 29: Regel 35:
[[Category: 1980-1989]]
[[Category: 1980-1989]]


[[Category: producties]]
[[category: productielijst I]]

Huidige versie van 17 mei 2010 om 08:09

Periode1986
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia1980-1989
Mediumtelevisie

I love dollars titel.jpg I love dollars.jpg


Beschrijving

Driedelige documentaire van Johan van der Keuken over het abstracte begrip geld. Tussen september 1984 en oktober 1985 filmde Van der Keuken de obsessie voor geld in vier grote steden: Amsterdam, New York, Hongkong en Genève, en praat met div. mensen die veel geld verdienen, die in geld handelen en die te weinig geld hebben. Deze documentaire is bekroond met de Josef von Sternberg Prijs. Deze Duitse filmprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de film met de meest vernieuwende verhaalstructuur.

De documentaire is uitgezonden door de VPRO.

Makers

Interviews en camera Johan van der Keuken

Achtergrondinformatie

De Nederlandse filmmaker en fotograaf Johan van der Keuken (1938-2001) publiceert in 1955 zijn eerste fotoboek. Na zijn studie aan de filmschool van Parijs in Frankrijk begint Van der Keuken met het maken van films. Zijn documentaires staan bekend om zijn kritische blik op de industrialisatie van de maatschappij. De film Blind kind (1964) krijgt een eervolle plaats in de canon van de Nederlandse film.