De 1000 petjes van Ali B

Uit B&G Wiki
Periode2007
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte35'15"
Mediumtelevisie


Beschrijving

Een documentaire over Ali B. Door middel van interviews met vrienden en bekenden wordt een beeld geschetst van het leven van Ali B. Aan bod komt onder andere de buurt waar Ali opgroeide in Amsterdam, zijn leven op straat, zijn periode van bezinning in Marokko en zijn succes als rapper en cabaretier.

In de documentaire krijgt vooral de neef van Ali B, Otman Aberchal veel ruimte om te vertellen over Ali's jeugd. Andere personen als buurtwerker Jos Compelman en voetbaltrainer Dick van Tessel krijgen wat minder ruimte. Abdel Kaddour, vriend van Ali, vertelt veel over de periode dat Ali in Almere woonde. Hier komen we te weten dat het leven van Ali zeker niet altijd mooi en leuk was. Kaddour krijgt veel ruimte in de documentaire om hierover te vertellen.

Makers

Regie Marc Lansu

Research Ellen Brautigam

Eindredactie Anthon Fasel

Camera Kester Dixon

Geluid Otto Horsch, Charles Kersten

Montage Emile Bensdorp

Stem Philip Freriks

KRO

Achtergrondinformatie

De 1000 petjes van Ali B is onderdeel van de KRO-serie Profiel. De titel van het programma is niet bedacht vanwege de vele verschillende petten die Ali B altijd draagt. Voor een optreden voor Belcompany moest Ali B 1000 petten voorzien van zijn handtekening. Dit is de afsluiter van de documentaire. Ali is klaar met signeren en de documentaire is afgelopen. Een mooie afsluiter.