Radio Oranje: Donderdag 11 februari 1943
Middaguitzending niet bewaard, bevat o.a. item: H. Sandberg: De Nederlandse luchtvaartschool in Jackson.
((Op de Amerikaanse luchtmachtbasis te Jackson in de staat Mississippi werden sinds 1941 Nederlandse marinevliegers die naar Engeland gevlucht waren in mei 1940, en ingedeeld waren bij het Britse RAF 320 squadron, opgeleid voor de bescherming van de Nederlandse Antillen en Suriname. Sinds 1943 kregen ook uit Indonesië gevluchte (marine)vliegers aldaar training in Amerikaanse (B-25 Mitchell) bommenwerpers en Britse Spitfires.))
Avonduitzending niet bewaard; bevat o.a. item: A. den Doolaard: Aanval-verdelging-uitroeiing der Nazi- en fascisten-macht; Churchill's rede. Het aanvalsplan van Casablanca.
((De Britse premier Churchill verbleef van 14 januari tot 9 februari 1943 in Noord Afrika en legde op 11 februari hierover een verkaring af in het Britse House of Commons. Hierin besprak hij de stand van de zeeoorlog tegen de Duitse U-boten: sinds november 1942 werd het aantal door U-boten tot zinken gebrachte schepen in geallieerde convooien teruggebracht van 19 naar 8. Bovendien werd het bouwtempo van in Amerika gebouwde transportschepen (Libertyships) sterk verhoogd. In de havenstad Casablanca van Frans-Marokko werd van 14 tot 24 januari 1943 de eerste conferentie gehouden van de drie geallieerde grootmachten Rusland, de Verenigde Staten en Groot-Britannië, waaraan ook Franse militairen van zowel het bezette Vichy-Frankrijk als de door de Generaal De Gaulle opgerichte groep 'Vrije Fransen deelnamen als ook vertegenwoordigers van de Chinese generaal Chiang Kai-Shek. Van de drie grootmachten was alleen de leider van Rusland Josef Stalin afwezig vanwege de nog woedende slag om Stalingrad. Tijdens deze conferentie werd besloten dat van de Asmogendheden (Duitsland, Italië en Japan) alleen een onvoorwaardelijke overgave zou worden geaccepteerd, zodat een afzonderlijke vrede met één van de Asmogendheden onmogelijk werd en dat een tweede front in Europa voorrang zou krijgen. Churchill erkende in zijn rede dat de Duitse nederlaag bij Stalingrad de grootste ramp voor het Duitse leger ooit was geweest. Verder was hij naar de Zuid-Turkse stad Adana gereisd om te onderhandelen over bescherming van de olievelden in Perzië (Iran) en Irak. Daarna was hij via Cyprus naar Tripoli gereisd, de door het Britse leger bevrijde hoofdstad van de Italiaanse kolonie Libië, en vervolgens naar Algiers, waar hij met de nieuwbenoemde Amerikaanse opperbevelhebber Eisenhower van de Geallieerde strijdkrachten gesproken had.))