Wat je zegt dat ben je zelf: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 17: Regel 17:
===Beschrijving===
===Beschrijving===


Wat je zegt dat ben je zelf is een kinderprogramma dat vijf keer is uitgezonden door [[IKON]] in de periode van 25 oktober 1970  tot 25 april 1971. Dit programma, gepresenteerd door [[Aart Staartjes]], is een actualiteitenrubriek waarin onderwerpen worden aangesneden waarover vervolgens gediscussieerd wordt door een panel van vijf kinderen. Elke aflevering kent één hoofdonderwerp dat aan het begin van de aflevering kenbaar wordt gemaakt. Tussen de discussies door wordt enkele keren live overgeschakeld naar een jeugdige reporter ergens in Nederland. Dit overschakelen begint met het gerinkel en opnemen van een telefoontoestel op de desk van de presentator. De reporter meldt de presentator in de studio waar hij zich in het land bevindt waarnaar [[Aart Staartjes]] de verbinding met de camera ter plekke tot stand brengt. De jonge reporter interviewt vervolgens op kinderlijke wijze volwassenen die iets met het onderwerp van de aflevering van doen hebben. Het panel van kinderen in de studio wordt door [[Aart Staartjes]] aangekondigd alsof het een groep experts betreft. Zo krijgen de kinderen titels als professor, Ingenieur en ‘minister van nieuwsgierigheid’ toebedeeld.
Wat je zegt dat ben je zelf is een kinderprogramma dat vijf keer is uitgezonden door de [[IKON]] in de periode van 25 oktober 1970  tot 25 april 1971. Dit programma, gepresenteerd door [[Aart Staartjes]], is een actualiteitenrubriek waarin onderwerpen worden aangesneden waarover vervolgens gediscussieerd wordt door een panel van vijf kinderen.  
 
 
De aflevering van Wat je zegt dat ben je zelf, uitgezonden op 25-04-1971, heeft als thema 'Uw koninkrijk kome'. Hierin wordt gesproken over 'het nieuwe koninkrijk', want volgens 'welingelichte bijbelse bronnen hebben wij gehoord dat er een nieuw koninkrijk aan het komen is'. Wat er precies met dit 'nieuwe koninkrijk' bedoeld wordt blijft in de uitzending vrij vaag. Het televisieteam van het programma is naar het centrum van het koninkrijk der Nederlanden gestuurd: het binnenhof in Den Haag. Deze verbinding wordt, zoals altijd, gemaakt met behulp van de telefoon op de desk in de studio. De reporter stelt de vraag wat een koninkrijk is aan Minister van Binnenlandse Zaken Dr. J.T. van Stegeren. De vraag die in de hele aflevering steeds terug komt is: 'Als er een nieuw koninkrijk komt, en u zelf mocht verzinnen hoe deze eruit zag, hoe zou dat er dan uitzien volgens u?' Deze vraag wordt voorgelegd aan politici, religieuzen, politie en de gewone man op straat. Voorop staat dat iedere groep mensen een ander antwoord op deze vraag heeft. Het panel van jonge deskundigen in de studie hebben tevens ieder een ander idee van de invulling van dit 'nieuwe koninkrijk' dat weldra zal komen.


Elke aflevering kent één hoofdonderwerp dat aan het begin van de aflevering kenbaar wordt gemaakt. Tussen de discussies door wordt enkele keren live overgeschakeld naar een jeugdige reporter ergens in Nederland. Dit overschakelen begint met het gerinkel en opnemen van een telefoontoestel op de desk van de presentator. De reporter meldt de presentator in de studio waar hij zich in het land bevindt waarnaar [[Aart Staartjes]] de verbinding met de camera ter plekke tot stand brengt. De jonge reporter interviewt vervolgens op kinderlijke wijze volwassenen die iets met het onderwerp van de aflevering van doen hebben. Het panel van kinderen in de studio wordt door [[Aart Staartjes]] aangekondigd alsof het een groep experts betreft. Zo krijgen de kinderen titels als professor, Ingenieur en ‘minister van nieuwsgierigheid’ toebedeeld.


===Makers===
===Makers===


<b>Regie:</b>  [[Trudy van Keulen]]  
Regie [[Trudy van Keulen]]  


<b>Presentatie:</b> [[Aart Staartjes]]
Presentatie [[Aart Staartjes]]


<b>Reporters:</b> [[Peter Bosschaert]] en [[Stan Schederhof]]
Reporters [[Peter Bosschaert]] en [[Stan Schederhof]]


<b>Redaktie:</b> [[Karel Eykman]]  
Redactie [[Karel Eykman]]  


<b>Camera:</b>  [[Mat van Hensbergen]]  
Camera [[Mat van Hensbergen]]  


<b>Montage:</b> [[Jim Dunlar]]  
Montage [[Jim Dunlar]]  


<b>Organisatie:</b> [[Inez Lievaart]]
Organisatie [[Inez Lievaart]]




===Achtergrondinformatie===  
===Achtergrondinformatie===  


De songtekst van de begintune:
De songtekst van de begintune:




''Wat je zegt dat ben je zelf
Met je kop onder lijn elf
Wat je zegt dat ben je zelf
Wat je zegt dat ben je zelf
Met je kop onder lijn 11
Wat je zegt dat ben je zelf
Met je kop door de helft
Met je kop door de helft
Wat je zegt dat ben je zelf
Wat je zegt dat ben je zelf
Met je kop door de muur
Met je kop door de muur
 
Morgen ben je lekker zuur''
Morgen ben je lekker zuur
----


[[Category: productielijst W]]
[[Category: productielijst W]]
[[category:kinderprogramma]] [[category:1970-1979]]
[[category:kinderprogramma]] [[category:1970-1979]]

Versie van 12 jan 2011 12:18

Periode1970 -1971
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKinderprogramma
Decennia1970-1979
Lengte25'
Mediumtelevisie

Wat je zegt dat ben je zelf.jpg


Beschrijving

Wat je zegt dat ben je zelf is een kinderprogramma dat vijf keer is uitgezonden door de IKON in de periode van 25 oktober 1970 tot 25 april 1971. Dit programma, gepresenteerd door Aart Staartjes, is een actualiteitenrubriek waarin onderwerpen worden aangesneden waarover vervolgens gediscussieerd wordt door een panel van vijf kinderen.

Elke aflevering kent één hoofdonderwerp dat aan het begin van de aflevering kenbaar wordt gemaakt. Tussen de discussies door wordt enkele keren live overgeschakeld naar een jeugdige reporter ergens in Nederland. Dit overschakelen begint met het gerinkel en opnemen van een telefoontoestel op de desk van de presentator. De reporter meldt de presentator in de studio waar hij zich in het land bevindt waarnaar Aart Staartjes de verbinding met de camera ter plekke tot stand brengt. De jonge reporter interviewt vervolgens op kinderlijke wijze volwassenen die iets met het onderwerp van de aflevering van doen hebben. Het panel van kinderen in de studio wordt door Aart Staartjes aangekondigd alsof het een groep experts betreft. Zo krijgen de kinderen titels als professor, Ingenieur en ‘minister van nieuwsgierigheid’ toebedeeld.

Makers

Regie Trudy van Keulen

Presentatie Aart Staartjes

Reporters Peter Bosschaert en Stan Schederhof

Redactie Karel Eykman

Camera Mat van Hensbergen

Montage Jim Dunlar

Organisatie Inez Lievaart


Achtergrondinformatie

De songtekst van de begintune:


Wat je zegt dat ben je zelf Met je kop onder lijn elf Wat je zegt dat ben je zelf Met je kop door de helft Wat je zegt dat ben je zelf Met je kop door de muur Morgen ben je lekker zuur