Heinze Bakker: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 4: Regel 4:
| geboorte_datum  = 2 maart 1942
| geboorte_datum  = 2 maart 1942
| geboorte_plaats = Heerenveen
| geboorte_plaats = Heerenveen
| overlijden_datum  =  
| overlijden_datum  = 16 april 2021
| overlijden_plaats =  
| overlijden_plaats = onbekend
| functies = [[:Category:journalist|Journalist]], [[:Category:redacteur|redacteur]], [[:Category:eindredacteur|eindredacteur]],<br>[[:Category:presentator|presentator]], [[:Category:verslaggever|verslaggever]], [[:Category:commentator|commentator]]
| functies = [[:Category:journalist|Journalist]], [[:Category:redacteur|redacteur]], [[:Category:eindredacteur|eindredacteur]],<br>[[:Category:presentator|presentator]], [[:Category:verslaggever|verslaggever]], [[:Category:commentator|commentator]]
| bekend_van  = ''[[Studio Sport]]'', ''[[Langs de lijn]]''
| bekend_van  = ''[[Studio Sport]]'', ''[[Langs de lijn]]''
Regel 18: Regel 18:
desc none
desc none
</imagemap>
</imagemap>
| catalogus = [[Heinze Bakker in de media]]
| programmaoverzicht = [[Oeuvre van Heinze Bakker]]
}}
}}


Heinze Bakker is sportverslaggever bij de Regionale Omroep Noord  en Oost (RONO), [[NCRV]] Radio en [[NOS]] ''[[Studio Sport]]''.
Heinze Bakker is sportverslaggever bij de Regionale Omroep Noord  en Oost (RONO), [[NCRV]] Radio en [[NOS]] ''[[Studio Sport]]''.
Nadat hij zijn HBS heeft afgerond gaat Heinze (17 jaar) naar Groningen om daar economie te gaan studeren. Tijdens zijn studie maakt hij kennis met de chef van de RONO, die hem een stemtest laat doen. Het positieve resultaat van de stemtest levert een baan op bij de RONO. Hij stopt met zijn studie en gaat voor de RONO elke dinsdag en vrijdag het Friese nieuws verzorgen vanuit Groningen.
Nadat hij zijn HBS heeft afgerond gaat Bakker (17 jaar) naar Groningen om daar economie te gaan studeren. Tijdens zijn studie maakt hij kennis met de chef van de RONO, die hem een stemtest laat doen. Het positieve resultaat van de stemtest levert een baan op bij de RONO. Hij stopt met zijn studie en gaat voor de RONO elke dinsdag en vrijdag het Friese nieuws verzorgen vanuit Groningen.


Vanaf 1969 is hij eindredacteur/presentator van het Fries-programma en is geregeld te horen met verslagen uit de Friese Statenvergaderingen, van het Skûtjesilen en presenteert hij het wekelijkse sportprogramma. Na de splitsing van de RONO gaat hij voor Omroep Friesland werken. In 1974 gaat Heinze naar de [[NCRV]] en is regelmatig te horen in NCRV's ''[[Hier en Nu]]'' en is eindredakteur van NCRV zaterdagsport wat elke zaterdagmiddag uitgezonden wordt op Radio 3.
Vanaf 1969 is hij eindredacteur/presentator van het Fries-programma en is geregeld te horen met verslagen uit de Friese Statenvergaderingen, van het Skûtjesilen en presenteert hij het wekelijkse sportprogramma. Na de splitsing van de RONO gaat hij voor Omroep Friesland werken. In 1974 gaat Bakker naar de [[NCRV]] en is regelmatig te horen in NCRV's ''[[Hier en Nu]]'' en is eindredacteur van NCRV zaterdagsport wat elke zaterdagmiddag uitgezonden wordt op Radio 3.
Vanzelfsprekend werkt hij ook voor het programma ''[[Langs de Lijn]]'' en vormt  met Theo Koomen en Hans Prakke het Gouden Trio dat de Tour de France verslaat vanaf 1974. Binnen dat Trio is de verdeling als volgt: Theo zorgt voor de show, Hans voelt de pijn van de coureurs en Heinze houdt het overzicht en corrigeert waar dat noodzakelijk is tijdens de uitzending.
Vanzelfsprekend werkt hij ook voor het programma ''[[Langs de Lijn]]'' en vormt  met [[Theo Koomen]] en [[Hans Prakke]] het Gouden Trio dat de Tour de France verslaat vanaf 1974. Binnen het trio is de verdeling als volgt: Koomen zorgt voor de show, Prakke voelt de pijn van de coureurs, Bakker houdt het overzicht en corrigeert waar dat noodzakelijk is tijdens de uitzending.


Daarna is hij jarenlang werkzaam bij het NOS-televisieprogramma ''[[Studio Sport]]''. Naast het presenteren van de uitzendingen, verzorgt Heinze commentaar bij tennis- en schaatswedstrijden. Tot zijn vervroegde uittreding in 2002 werkt hij als eindredeacteur van ''Studio Sport''.  
Daarna is hij jarenlang werkzaam bij het NOS-televisieprogramma ''[[Studio Sport]]''. Naast het presenteren van de uitzendingen, verzorgt Bakker commentaar bij tennis- en schaatswedstrijden. Tot zijn vervroegde uittreding in 2002 werkt hij als eindredacteur van ''Studio Sport''.  
Na zijn loopbaan als sportjournalist maakt Heinze deel uit van het Sectiebestuur Marathon van de KNSB en wordt later ook lid van het KNSB-bestuur.
Na zijn loopbaan als sportjournalist maakt Heinze Bakker deel uit van het Sectiebestuur Marathon van de KNSB en wordt later ook lid van het KNSB-bestuur.


[[Category:Personen|Bakker, Heinze]]
[[Category:Personen|Bakker, Heinze]]

Huidige versie van 19 apr 2021 om 09:45

Heinze Bakker in 1984

NaamHeinze Bakker
GeborenHeerenveen, 2 maart 1942
Gestorvenonbekend, 16 april 2021
FunctiesJournalist, redacteur, eindredacteur,
presentator, verslaggever, commentator
Bekend vanStudio Sport, Langs de lijn
Periode actief1969-2002
Werkt samen metTheo Koomen, Mart Smeets, Hans Prakke
TriviaOntvangt in 1977-78 de persprijs van de Nederlandse Sportunie
Media
Audio fragmentenAudio.png


Heinze Bakker is sportverslaggever bij de Regionale Omroep Noord en Oost (RONO), NCRV Radio en NOS Studio Sport. Nadat hij zijn HBS heeft afgerond gaat Bakker (17 jaar) naar Groningen om daar economie te gaan studeren. Tijdens zijn studie maakt hij kennis met de chef van de RONO, die hem een stemtest laat doen. Het positieve resultaat van de stemtest levert een baan op bij de RONO. Hij stopt met zijn studie en gaat voor de RONO elke dinsdag en vrijdag het Friese nieuws verzorgen vanuit Groningen.

Vanaf 1969 is hij eindredacteur/presentator van het Fries-programma en is geregeld te horen met verslagen uit de Friese Statenvergaderingen, van het Skûtjesilen en presenteert hij het wekelijkse sportprogramma. Na de splitsing van de RONO gaat hij voor Omroep Friesland werken. In 1974 gaat Bakker naar de NCRV en is regelmatig te horen in NCRV's Hier en Nu en is eindredacteur van NCRV zaterdagsport wat elke zaterdagmiddag uitgezonden wordt op Radio 3. Vanzelfsprekend werkt hij ook voor het programma Langs de Lijn en vormt met Theo Koomen en Hans Prakke het Gouden Trio dat de Tour de France verslaat vanaf 1974. Binnen het trio is de verdeling als volgt: Koomen zorgt voor de show, Prakke voelt de pijn van de coureurs, Bakker houdt het overzicht en corrigeert waar dat noodzakelijk is tijdens de uitzending.

Daarna is hij jarenlang werkzaam bij het NOS-televisieprogramma Studio Sport. Naast het presenteren van de uitzendingen, verzorgt Bakker commentaar bij tennis- en schaatswedstrijden. Tot zijn vervroegde uittreding in 2002 werkt hij als eindredacteur van Studio Sport. Na zijn loopbaan als sportjournalist maakt Heinze Bakker deel uit van het Sectiebestuur Marathon van de KNSB en wordt later ook lid van het KNSB-bestuur.