Goede man, lieve zoon: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
 
(11 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 7: Regel 7:
| decennia = [[:category:2000-2009|2000-2009]]
| decennia = [[:category:2000-2009|2000-2009]]
| medium = televisie
| medium = televisie
| externe_info = [http://www.omroep.nl/ikon/werelden/afl_goedeman.htm Werelden GOEDE MAN, LIEVE ZOON]
| externe_info = [http://www.omroep.nl/ikon/werelden/afl_goedeman.htm Werelden Goede man, lieve zoon]
}}
}}


Regel 13: Regel 13:


===Beschrijving===
===Beschrijving===
In het dorp Ahatovici, dat in de heuvels ligt rond Sarajevo, werd 80% van alle mannen vermoord in de burgeroorlog van 1992. ''Goede Man, Lieve Zoon'' (Good Husband, Dear Son) gaat over het verhaal achter een aantal van deze mannen en zonen. De documentaire vertelt de verhalen over deze mannen aan de hand van trieste en mooie herinneringen die de nabestaanden hebben van deze mannen. Deze worden veelal verteld door de weduwen en moeders van de overledenen. De verhalen worden versterkt door overgebleven bezittingen van de overledenen, zoals paspoorten, foto's, teruggevonden horloges, onafgemaakte huizen te tonen.


===Makers===
===Makers===
Regel 19: Regel 20:
Research en scenario: [[Heddy Honigmann]], [[Ester Gould]] & [[Emir Dzino]]
Research en scenario: [[Heddy Honigmann]], [[Ester Gould]] & [[Emir Dzino]]


Productie: [[John Appel]]
Camera en productie: [[John Appel]]  
 
Camera: [[John Appel]]  
 
Montage: [[Patrick Minks]]  
Montage: [[Patrick Minks]]  


Regel 30: Regel 29:


Eindredactie: [[Wessel van der Hammen]]
Eindredactie: [[Wessel van der Hammen]]
Dit programma kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, het CoBO-fonds en Canvas.


===Achtergrondinformatie===  
===Achtergrondinformatie===  


[[category:documentaire]] [[category:2000-2009]] [[category:producties|Goede Man, Lieve Zoon]]
'Goede Man, Lieve Zoon is onderdeel van [[IKON]] [[Werelden]] en was genomineerd als 'Best European Documentary' in 2001.
 
Heddy Honigmann gebruikt vaak zogenaamde kapstokken in haar documentaires om iets over te brengen in haar documentaires. Dit is in ''Goede man, lieve zoon'' ook het geval. Aan de hand van het gebruik van voorwerpen wat ooit in het bezit was van de gestorven mannen in het dorp Ahtavici worden de verhalen verteld van de gestorvene. Dit is niet alleen het geval in ''Goede man, lieve zoon'' maar ook in andere documentaires van Honigmann. In [[Crazy]] gaat het om muzikale herinneringen die Nederlandse militairen in verschillende periodes werden uitgezonden en in [[Het Ondergrondse Orkest]] onderzocht zij muzikanten die zij tegen kwam in de Parijse metro.
 
 
[[category:documentaire]] [[category:2000-2009]] [[category: productielijst G]]

Huidige versie van 19 nov 2008 om 12:05

Periode2001
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Mediumtelevisie
Externe infoWerelden Goede man, lieve zoon


Beschrijving

In het dorp Ahatovici, dat in de heuvels ligt rond Sarajevo, werd 80% van alle mannen vermoord in de burgeroorlog van 1992. Goede Man, Lieve Zoon (Good Husband, Dear Son) gaat over het verhaal achter een aantal van deze mannen en zonen. De documentaire vertelt de verhalen over deze mannen aan de hand van trieste en mooie herinneringen die de nabestaanden hebben van deze mannen. Deze worden veelal verteld door de weduwen en moeders van de overledenen. De verhalen worden versterkt door overgebleven bezittingen van de overledenen, zoals paspoorten, foto's, teruggevonden horloges, onafgemaakte huizen te tonen.

Makers

Regie: Heddy Honigmann

Research en scenario: Heddy Honigmann, Ester Gould & Emir Dzino

Camera en productie: John Appel

Montage: Patrick Minks

Geluid: Piotr van Dijk

Producent: Appel & Honigmann

Eindredactie: Wessel van der Hammen

Dit programma kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, het CoBO-fonds en Canvas.

Achtergrondinformatie

'Goede Man, Lieve Zoon is onderdeel van IKON Werelden en was genomineerd als 'Best European Documentary' in 2001.

Heddy Honigmann gebruikt vaak zogenaamde kapstokken in haar documentaires om iets over te brengen in haar documentaires. Dit is in Goede man, lieve zoon ook het geval. Aan de hand van het gebruik van voorwerpen wat ooit in het bezit was van de gestorven mannen in het dorp Ahtavici worden de verhalen verteld van de gestorvene. Dit is niet alleen het geval in Goede man, lieve zoon maar ook in andere documentaires van Honigmann. In Crazy gaat het om muzikale herinneringen die Nederlandse militairen in verschillende periodes werden uitgezonden en in Het Ondergrondse Orkest onderzocht zij muzikanten die zij tegen kwam in de Parijse metro.